Småland Loppis Lab – Erikshjälpen

Småland Loppis Lab workshop.Erikshjälpen, Växjö. 9 december, 2017.
Kan kunskapsdelande vara ett sätt att sammanföra olika generationer? Vilka färdigheter har du att dela med dig av? Vad vill du lära av en annan generation Det var några av de frågor vi ställde genom vår workshop på Erikshjälpen. Det är en mycket populär secondhandaffär som samlar en mångfald av människor som vill handla prisvärt secondhand, prata över en kopp kaffe, eller bara ta en titt. ‘Loppis’ är ju en samling av gamla kläder, prylar, möbler. Vi hoppas att Småland Loppis Lab kan samla färdigheter, erfarenheter, berättelser – och naturligtvis saker som olika generationer kan byta, dela, bygga på och ta inspiration från. I workshopen, som var mycket populär bland barn, använde vi enkla byggmaterial för att undersöka vad Småland Loppis Lab skulle kunna göra, och hur en fysisk plats skulle kunna fungera. Genom interaktioner med äldre och yngre på Erikshjälpen lärde vi oss hur mycket lättare det är att säga vad vi inte vet än vad vi kan och hur ofta det behövs vän eller ett barn för att berätta om de kunskaper vi har. När vi fortsätter att utveckla Småland Loppis Lab utforskar vi samarbeten med befintliga loppisar och secondhand butiker, liksom hur vi kan ha ett mobilt labb för att göra kompetens och kunskapsdelning tillgänglig hemma. Småland Loppis Lab utgör en del av vårt arbete för att stärka banden mellan generationer och skapa nya eller förnyade möjligheter till arbete och sysselsättning för äldre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.